Indeling Uitzicht

Het huis (beschrijving)

Deze bladzijde geeft een beschrijving van het huis. Klik hier voor de indeling van het huis

Algemeen over het Chalet

Net buiten Champéry ligt het chalet "La Choufrelle" op 1200 meter hoogte, 150 meter boven het dorp. Op een zeer rustig punt aan een doodlopend weggetje. Het chalet is ten opzichte van het dorp erg gunstig gelegen, wat betreft zon en met name ook het uitzicht. Als een van de weinige van het dorp ziet u niet alleen de "Dents Du Midi" en de "Dents Blanches", maar u kunt ook ver naar het oosten tot in het Rhône-dal kijken. De zon komt eerder op en gaat later onder in vergelijking tot het dorp. Zie de link naar omgeving voor foto's die dit toelichten.

Het chalet is van alle gemakken voorzien:
 • Een luxe keuken met vaatwasser, magnetron, oven, 5-pits inductie kookplaat en een Amerikaanse koelkast.
 • Ruime woonkamer (7 x 8 meter) met ruim voldoende zitgelegenheid, 10 persoons eettafel, moderne LCD televisie, DVD, Dolby surround en draadloos internet.
 • Vloerverwarming door het hele huis.
 • 2 badkamers, waarvan 1 met een ruime sauna en dubbele douche, de ander met douche en ligbad.
 • Vide met computer, 2e TV met koptelefoons en extra balkonnetje.
 • 4 aparte slaapkamers met 2-persoons bedden.
 • Wasmachine/droger staan tot uw beschikking.
 • Het chalet is te koppelen met het appartement voor grote groepen (tot 14 personen), of voor mensen die extra privacy wensen.
 • Mogelijkheid tot catering is aanwezig.
 • Logistiek

  Het chalet is goed (en goedkoop) bereikbaar met het vliegtuig (Easyjet op Genève) en/of trein direct naar het centrum van Champery. Met de auto is het vanaf Utrecht 920km. Ook 's winters is het huis goed bereikbaar, omdat de weg altijd sneeuwvrij wordt gehouden door de lokale sneeuwruimers. Zowel appartement als chalet hebben de beschikking over een eigen garage.

  Details van het chalet (voor appartement zie onder)

  U komt het chalet binnen op de middelste verdieping aan de achterkant (noordzijde). Direct na de voordeur treft u links de vestibule/garderobe aan, die meer dan genoeg ruimte biedt voor een groep van 10 mensen om winterkleding, berg- of skischoenen, etc. te bergen. Meteen rechts na binnenkomst loopt u de grote woonkamer (7 x 8 meter) binnen. Deze bestaat uit een TV/DVD-hoek, een 10-persoons eettafel en een zithoek rond de speksteenoven (een stenen kachel van 3000 kg speksteen, die de stookwarmte lang blijft uitstralen waardoor het heerlijk is om er na het skieën tegenaan te zitten).

  Vanuit de woonkamer bereikt u het ruime balkon van 35 m² dat zich aan de zuid- en westkant van het chalet bevindt.


  Grenzend aan de woonkamer is de luxe keuken, voorzien van vaatwasser, magnetron, oven, 5-pits inductie kookplaat en een Amerikaanse koelkast.

  Vrijwel alle keukenapparatuur is aanwezig, inclusief een broodbakmachine. U hoeft zich geen zorgen te maken over bestek, borden, theedoeken, en vaatwasmiddel. Verder zijn alle dagelijkse keukenproducten aanwezig; u kunt ze rustig gebruiken, de bedoeling is alleen dat u ze aanvult zodat de volgende gast niet misgrijpt. In de keuken onder het raam naar het oosten vindt u ook een bescheiden zwitserse eethoek waar met 5 personen gegeten kan worden.

  Tussen woonkamer en keuken bevindt zich een toilet.


  Vanuit de woonverdieping loopt u via de trap naar boven naar de vide. Op de vide vindt u de tweede TV/DVD met koptelefoons, zodat u geen last heeft van het geluid als u in de woonkamer zit, aangezien de vide een open verbinding met de woonkamer heeft. Naar de TV kunt u kijken vanuit zitzakken of een 2-persoons bank, die uitklapbaar is tot 2-persoons bed in het geval u met 10 personen bent.

  Er staat ook een computer die verbonden is met het internet, waar u vrij gebruik van kunt maken. Aan de vide grenzen ook een klein balkonnetje, een twee persoons slaapkamer en een badkamer met douche, toilet en ligbad.

  Vanuit de woonkamer kunt u ook met de trap naar beneden naar de slaapverdieping. Daar treft u drie slaapkamers aan, elk met een 2-persoons bed en een kledingkast. Linnengoed en handdoeken zijn bij de huur inbegrepen (de handdoeken voor de sauna moet U zelf meenemen).

  Op deze verdieping bevindt zich ook de badkamer met toilet en dubbele douche, zodat u zich per kamer kunt douchen. Tevens vindt u hier ook de ruime sauna. Aangrenzend is de techniekruimte waar zich de wasmachine/droger bevindt. In het halletje van de benedenverdieping is de verbindingsdeur met het appartement. Dit is een dubbele deur met geluidsisolatie.

  Details van het Appartement (voor chalet zie hierboven)

  Het appartement op de onderste verdieping heeft een eigen ingang en een eigen terras. Dit terras van 35 m² bevindt zich op het dak van de 2 garages, 1 verdieping lager dan het terras van het chalet. Op de foto rechts ziet u dit terras. Vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht.

  Het appartement heeft een woonkamer met open keuken met TV/DVD. De L-vormige bank kan uitgeklapt worden tot 2-persoons bed. De slaapkamer heeft een 2-persoons bed en een hang-ligkast. De douche/toilet ruimte is ruim van opzet. Vanuit de slaapkamer kunt u ook naar de techniekruimte waar de wasmachine/droger staat. Het appartement heeft vloerverwarming.


  Zoals boven al vermeld, heeft u ook de beschikking over een eigen garage.