De regio Foto albums

De directe omgeving

Het chalet La Choufrelle ligt net buiten het plaatsje Champéry.

Champery
Het dorp op 1050 m in het kanton Wallis, aan de voet van de "Dents du Midi" en de Dents Blanches staat bekend als een van de oudste toeristische bestemmingen van Zwitserland. De dorpsstraat met z'n talrijke traditionele chalets met gebeeldhouwde balkons en de typisch bij de plaats horende vorm van het dak bekoort door de charme van de winkeltjes, bars en restaurants. In de plaats bevindt zich een van de laatste nog actieve klokkengieterijen van Zwitserland.

Zomer
Meer dan 800 km wandelpaden en trekkingtrails staan ter keuze. Om de Dents-du-Midi, het ruige kalkmassief tussen het Val du Trient en het Val d'Illiez, kan over een 40 km lang trekkingtraject ver weg van alle wegen en dorpen in drie à vier dagetappes worden gelopen. De mogelijkheden voor zijn enorm. Er zijn meer dan 300 km gemarkeerde trajecten van alle moeilijkheidsgraden. Tot het aanbod horen ook een manege, tennisbanen, een overdekt en een openluchtzwembad, paragliden, etc.

Op de hoogvlakte van Barme op 1500 m kunnen groot en klein zich in het klimmen oefenen. In deze bekoorlijke plaats, die ook heel geschikt is voor een gezinsuitstapje, boswandelingen of het zoeken van paddenstoelen, bevindt zich een 40 m hoge kalksteenrots met klimroutes in verschillende moeilijkheidsgraden. Het klimparcours van Tière tussen Champéry en Val d'Illiez is een attractie tussen wandelen en alpinisme, die zowel volwassenen als kinderen enthousiast maakt.

Winter
Kabelbanen of stoeltjesliften lopen van Champéry naar het skigebied Portes du Soleil een van de grootste samenhangende skigebieden ter wereld. De skiërs en snowboarders hebben de beschikking over 14 skigebieden - 6 in Zwitserland en 8 in Frankrijk - met 209 installaties en 650 km pistes. Een snowpark zorgt ervoor dat de freestyler aan z'n trekken komt. Bovendien kunnen avontuurlijk ingestelde sportievelingen bij het ijsklimmen, sneeuwschoenlopen of op skitochten, op rodelbanen of bij het hanggliden bewijzen wat ze kunnen. In de plaats bevinden zich ook nog een overdekte ijs- en curlingbaan die het hele jaar open is.

Het skigebied Portes du Soleil heeft veel te bieden voor elk type skieër. Er zijn veel blauwe pistes met aanliggende terrasjes, maar je vindt er ook de piste van de Pas de Chavanette - vaak gewoon «Le Mur Suisse» (De Zwitserse Muur) genoemd - is een van de steilste ter wereld. Hoewel die maar een kilometer lang is, overbrugt de afdaling een hoogteverschil van bijna 400 meter met een hellingsgraad van wel 50 graden.

Highlights
  • Galerie Defago - de meer dan 600 m lange galerij moest op enkele plekken in de rotsen worden gehouwen, de rondgang is een lichte wandeling met een fantastisch uitzicht.
  • Thermen van Val d'Illiez - in de buurt van Champéry ligt het bergdorpje Val d'Illiez met zijn aan mineraalzout rijke bron en een buitengewoon mooi warmwaterbad met buiten- en binnenbad.
  • Dierenpark Le Relais - het dierenpark in Les Crosets bevindt zich op 1800 m en herbergt kangoeroes.
  • Avonturenpark Point Sud - in het avonturenpark in Champoussin kunnen groot en klein over ladders, bruggen of aan kabels gezekerd in de bomen hun moed testen en nagaan of ze vrij van hoogtevrees zijn.
  • Treintraject Aigle-Ollon-Monthey-Champéry - het eenmeterspoor verbindt Aigle in de dalzool van het Beneden-Wallis met het vakantieoord Champéry, schitterende uitzichten vanuit de trein op de wereld van de Alpen.